Здравейте, Щастливи сме да ви поканим на първия ни Фермески пазар на Входа на Делта Хил от с. Кладница (Срещу пекарна Житко). При нас ще намерите, чиста храна и забавления за децата ви.

На 20.09. неделя, от 19:30 часa на територията на Sofia Summer Fest ще се направи опит за поставяне на „Гинес“ рекорд!
Елате да видите на живо едновременното приготвяне на 20 тави с паейя от само един човек с около 500 порции.“Паейята ще бъде МИКСТА.
Ще използвам около 50 кг заешко месо, около 50 кг св. ребра, около 30 кг пилешко, 20 кг испански боб, 15 кг чушки, 2 кг чесън, 15 кг пасирани домати, 40 кг испански ориз. 30 гр шафран, 500 гр.колоранте, 240 литра пилешки бульон, 500 бр скариди Вана мей,9 литра зехтин…
От запалването на огъня до финала ще ми трябват около 40 мин. Ако всичко е наред ще сготвя около 200 кг готова паейя, която ще бъде най-доброто, което съм готвил някога
Моля за подкрепа 🙂„, споделя шеф Лъчезар Лачев!Вход: 10 лева, който дава достъп и до „Цвете за Гошо“. Групите за деня са:
17:30 часа – The StoryTellers
18:00 часа – Rock’N Roll Train
18:30 часа – Black Rose
19:10 часа – ГМО
20:00 часа – Тангра
21:00 часа – Милена

В петък, 19 ноември, в магазин Дуковите Гурме продължаваме да се наслаждаваме на превъзходните български вина.Този път ви представяме вината от Винарна Балар.

На старобългарски език „балар“ означава „мъдър, учен човек“. Винарната се намира в подножията на мистичните Манастирски възвишения в землището на село Скалица, югозападно от град Ямбол.Капацитетът ѝ е за преработка на 50 тона грозде. Основната ѝ цел е производство на лимитирани серии вина с изявен характер. Прилага се класическа технология за получаване на червено вино с преобладаващо използване на ръчен труд, когато това е от значение за качеството на виното.

Младото вино съзрява във френски 225-литрови дъбови бъчви, последвано от бутилково отлежаване в подземно помещение с постоянна температура и контролирана влажност на въздуха.Произведените сухи червени вина, са от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Сира, елегантно преплетени както помежду си, така и със сортовете Пети Вердо, Малбек, Карменер и Темпранийо.А бели сухи вина са от сортовете Мускат Отонел и Гевюрцтраминер по класическа технология. Характеризират се с фин сламено златист цвят, ясно изразен сладък аромат на мускат и нежни бели цветя или сложен аромат на цитрус, личи и розa

Очакваме ви, да се насладим заедно на мъдростта на тези прекрасни български вина.Благодарим на @52.bottles.of.wine за прекрасната снимка на бутилката вино K3 2012 Мерло & Каберне Совиньон❤Час: от 18.00 до 20.00ч
Място: Магазин Дуковите Гурме
ул. „Генерал Кирил Ботев“ №47Е (зад магазин „Джъмбо“ на бул. България)

9-ият Балкански винен фестивал ПРОМЕНЯ ДАТИТЕ и отваря врати от 17 до 19 септември 2020 г. пред НДК на открито, точно за празника на град София!Какво по-добро предложение за четвъртък и петък вечер (от 17:00 до 22:00 часа) и за събота (от 13:00 до 22:00 часа) от невероятната атмосфера на Фестивала!

🌆 През 2019 г. хиляди жители и гости на столицата се насладиха на над 1000 вина от повече от 100 изби от България, Балканите и света.

През септември 2020 г. в сърцето на София отново ще се издигне “Виненото градче” на Балканския винен фестивал, за да ви срещне с най-интересните, любопитни и вълнуващи вина от България, Балканите и региона.

🥂 Уникалният фестивал на открито пред НДК ви кани да споделите топлите септемврийски вечери с приятели, музика и изкуство в цели три дни – четвъртък, петък и събота!

🆕 Опитайте най-добрите вина и деликатеси, които Балканите могат да предложат, в специалните национални павилиони.

🆕 За първи път: кулинарна зона с разнообразни предложения и място за почивка.

🍷 Обогатете винената си култура със специалната селекция с вина, спечелили трофеите на 9-ия Балкански винен конкурс, който през 2020 г. гостува в Белград, Сърбия.

📌 Очаква ни страхотен градски фестивал с много и различни вина, музика и забавление – един страхотен начин да прекараме един дълък винен уикенд в София!

Всяка събота и неделя на фермерския пазар пред главния вход на Ринг Мол винарна Балар ще предлага богата селекция от бутиковите си вина на посетителите. Заповядайте на Пазар Произведено с Любов!