Показване на 1–12 от 34 резултата

Silico 2020 Malbec & Cabernet Sauvignon

22.00 лв.

Silico’ 2021 Merlot, Malbec & Petit Verdot

26.00 лв.

Баларина Бяло Гевютзтраминер

18.60 лв.

Баларина Бяло Мускат Отонел & Гевюрцтраминер 2021

19.00 лв.

Баларина Бяло Мускат Отонел & Гевюрцтраминер 2023

19.60 лв.

Баларина Бяло Мускат Отонел 2020

18.60 лв.

Баларина Бяло Мускат Отонел 2021

18.00 лв.

Баларина Розе Каберне Совиньон, Мерло и Сира 2020

9.36 лв.

Баларина Розе Каберне Совиньон, Мерло и Сира 2021

21.00 лв.

Баларина Розе Каберне Совиньон, Мерло и Сира 2023

23.00 лв.

Витализирано вино „Пети Вердо & Мерло“ 2016

200.00 лв.

Витализирано Вино Beethoven Мерло и Пети Вердо 2013

200.00 лв.

Изба Балар

България е държава с традиции в отглеждането на грозде и създаването на автентични вина от него. По нашите земи винопроизводството съществува от древни  времена, а траките са едни от първите документирани народи у нас, които издигат в култ както производството, така и консумацията на вино.

Ние, от Си Пи Вино, искаме да продължим тези традиции и затова в нашия онлайн магазин ще откриете едни от най-добрите български изби с традиции в производството на вино, предавани от поколения наред. Една от тези изби е Балар. На старобългарски език „балар“ означава „мъдър, учен човек“. А едно от измеренията на мъдростта за изба Балар е да остане максимално близо до характера на гроздето чрез традиции и иновации.

Изба Балар в Си Пи Вино

Бутикова изба Балар разполага със 130 дка собствени лозови насаждения, които се намират до с. Скалица, обл. Ямбол, в Тракийската низина. Съчетанието от благоприятни естествени фактори са в основата за получаването на богати, ароматни и запомнящи се тероарни вина с голям потенциал за стареене. Районът е защитен от северните ветрове, теренът има естествен югоизточен наклон, почвата е многопластова и с добра водопропускливост, а лозето се радва на голям брой слънчеви дни. Прилагайки щадящи практики и редуцирайки добива до 400-450 кг/дка, изба Балар само помага на гроздето да разкрие напълно потенциала си.

Сега, чрез Си Пи Вино, вие можете да се докоснете до изтънчените винени реколти на изба Балар и да усетите тяхната мъдрост през небцето си. Изба Балар предлага предимно червени вина – едносортови или купажни, както и 1 купажно бяло вино и розе от Каберне совиньон. В Си Пи Вино ще откриете както по-нови реколти, така и отлежали за по-дълго време в емблематичните за избата френски барици. Сред запазените марки на изба Балар е витализираното чрез музика вино.

Качествени бутикови вина с български произход

В какво се крие тайната за качествено вино от изба Балар? Червените вина отлежават между 6 и 9 месеца в стари френски барици от 225 л., запазвайки тероарния си облик. Всеки сорт отлежава поотделно в барика и се купажира след неговото завършване. Червените вина имат задължително бутилково отлежаване от минимум две години. 

Бялото вино е купажно между два ароматни сорта, винифицирани в иноксови съдове. А уникалният облик на розето е постигнат чрез метода “saignée” („кървене“), чрез извличане на сока от един, два или три червени сорта в рамките на един час, след като пресованото грозде е пренесено в съда за ферментация. Изба Балар притежава патент за витализиране на вино чрез музика по време на неговото отлежаване в бъчви, което подсилва качествата му и ползите за човешкото тяло. 

Изберете изба Балар в Си Пи Вино

Пазарувайки от Си Пи Вино, вие подпомагате развитието на винените традиции в България и имате възможност да се потопите в света на качественото бутиково вино от изба Балар. Виното е с доказан български произход, така че освен това и стимулирате българското производство. Изберете изба Балар и нейните качествени бутикови вина още сега!