Показване на 2 резултата

Витализирано вино „Пети Вердо & Мерло“ 2016

200.00 лв.

Витализирано Вино Beethoven Мерло и Пети Вердо 2013

200.00 лв.

Какво е Витализирано вино?

Витализирането е процес на продължително въздействие със звукови вълни, вкарани директно във виното, така че да се промени структурата и спектъра на излъчване на молекулите в напитката. Виното, озвучено по този начин със специално подбрана класическа музика, мултиплицира качествата си и положителното си въздействие върху човешкия организъм.

В какво се състои методът на витализация?

В отделно звукоизолирано помещение, подбрана селекция вино, направено от качествено, добре узряло грозде, съзрява няколко месеца /от 3 до 12/ под звуците на класическа музика. Сериозна изследователска и инженерна работа на изба Балар в областта на хидроакустиката доведе до разработването на специални датчици и приспособления, които да преобразуват електрическия сигнал в механична вълна, като идеята е да се проследява онова, което би трябвало да се „чува“ и „приема“ от водата в състава на виното.

Чрез балансиране на инженерните приспособления, вълновият потенциал на звука е насочен именно към течността в бъчвите, като е избегната склонността на звука да отдава потенциала си на околната среда.